SoSu-bloggen

SoSu-bloggen

Inventera botaniska utflyktsmål!

InbjudningarPosted by SoSu 2017-07-11 01:29:58
Vi i BSIS (Botaniska Sällskapet i Stockholm) planerar att publicera botaniska utflyktsmål i Solna och Sundbyberg. Det ingår i "SoSu"-projektet (se andra inlägg!). Det ingår också i projektet "Botaniska utflyktsmål i Uppland", med målet att komplettera boken "Upplands flora".

--- Intressantast för oss är att fånga upp det som inte redan är känt och utpekat via webb eller guideböcker. Ett utflyktsmål måste inte innehålla något sällsynt eller "fint". Det triviala bakom knuten är ju inte trivialt förrän man hunnit bli blaserad... och ju mer man lär sig desto mer blir intressant.
--- "Bra utflyktsmål" är inte samma sak för alla! Vi satsar på olikhet och god innehållsdeklaration. Vi vill visa många olika typer av ställen som på något sätt är botaniska (i vid mening). Koppling till den nära eller avlägsna historien, insekter, fåglar, myter, kändisar osv osv är absolut inte fel.
--- Inventering av utflyktsmål ställer andra krav än att kartera arterna: här gäller det att ha ögon och öron och näsa för var det kan vara trevligt och/eller intressant på olika sätt för olika personer. Det kan handla om sånt som buller, tillgänglighet (för spänstiga och ospänstiga), barnvänlighet, vilka årstider som det är trevligt, och kommunikationer förstås och avstånd, och hur man hittar vägen och hittar det som vi vill visa...
--- Viktigt att det är väldeklarerat och att det som sägs stämmer. Informationen åldras! Här behövs många som kartlägger och beskriver och testar.
--- Lyckas vi få fler att uppmärksamma växter kan det t.o.m. öka respekten i samhället för växter - och deras+vår livsmiljö.

Inlägg på Facebook av Magdalena Agestam den 9 juli kl. 14:10

  • Comments(0)//sosu.bsis.org/#post1

Inventera SoSu!

InbjudningarPosted by SoSu 2017-07-11 01:19:25
Inventeringsdagar 2017:
fredag 30 juni kl. 18
onsdag 5 juli kl.18.00
lördag 8 juli kl. 10 el. 11.00
onsdag 12 juli kl.18.00,
onsdag 19 juli kl. 18.00,
onsdag 26 juli kl.18.00
söndag 30:juli kl ?.
Mötesplats är Hallonbergens T-banestation.
-- Obs det kan bli ändringar - kolla gärna tid och plats m. Lars Ekqvist - han nås via mail sosu@bsis.org, eller SMS:a eller ring 070/2206137
---------------
Facebook-inlägg av Magdalena Agestam den 8 juli kl. 20:37

  • Comments(0)//sosu.bsis.org/#post0